A Dr. Kotász Könyvkiadó

pályázatot hirdet

Kotász Károly (1872-1941) festőművész születésének 150. évfordulója alkalmából

versek és rövidprózai művek alkotására.

 

Olyan nyomtatásban és online felületen még nem publikált írásokat várunk, melyek kapcsolódnak Kotász Károly valamely művéhez (festményéhez, grafikájához), ezért kérjük, hogy az írásmű mellé mellékeljék a képet is, vagy jelezzék a kép címét és (internetes) fellelhetőségét.

Kotász Károly festményeit többek között itt lehet megtalálni:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kotász_Károly

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064030510883

http://kotasz.weebly.com/galeacuteria-1.html

Szeptember 10. és október 30. között az Erdős Renée Házban (1174 Budapest, Báthori utca 31.) kiállításon is megtekinthetők a művész alkotásai.

Örömmel vesszük, ha eddig sehol nem reprodukált Kotász-képhez kapcsolódó alkotásokat is küldenek, ez esetben kérjük, hogy a csatolt kép kellően nagy felbontású legyen (pl.: 1000 px X 668 px -es, fájlméret: 1 MB)

Terjedelmi korlát nincs, de versek esetében a 3000, prózáknál a 8000 karakteres felső határt tartjuk szerencsésnek. Egy szerző több alkotást is beküldhet.

A beérkező pályázatokat zsűri bírálja el, a kiválasztott alkotások megjelentetésére (könyv formájában) javaslatot tesz, a legsikerültebbeket díjazza.

Díjak:

1. helyezés: 100.000 Ft

2. helyezés: 50.000 Ft

3. helyezés: 30.000 Ft

A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy (a beérkező művek színvonalától függően) a díjakat megossza, visszatartsa, illetve az összegüket megemelje.

A zsűri tagjai:

Kamocsay Ildikó író

Tamási Orosz János író, költő

Kállay Kotász Zoltán, a Dr. Kotász Könyvkiadó vezetője

 

Beküldési határidő:

2022. november 20.

 

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton, az alábbi címre várjuk:

kotaszkonyv@gmail.com

Kérjük, hogy a pályamunkát word-dokumentumként küldjék, úgy, hogy a fájlnévben a a mű címe mellett a szerző neve is szerepeljen,  (pl.: Keresztúri Kelemen – Százötven év.docx), az e-mail tárgyaként pedig szerepeljen: Kotász Károly-pályázat.

 

Köszönjük mindenkinek, aki alkotómunkájával megtisztel minket!